مقالات

بخاربند چیست و چرا استفاده از آن الزامی است؟

بخاربند ها عایق هایی هستند که میزان رطوبت را در سازه مورد نظر یا سقف های شیبدار کنترل می‌کنند.
کنترل میزان ورود و خروج رطوبت در سقف های شیروانی از اهمیت به سزایی برخوردار است چرا که باقی ماندن رطوبت در سازه اصلی ساختمان موجب پوسیدگی، نشت و تخریب سازه می‌شود و خسارات و آثار زیانباری برجای می گذارد.
بخاربند ها با کنترل این رطوبت مانع ایجاد خسارت های ناشی از رطوبت خواهد شد.
بخاربند از ورود باران و برف باریده شده به داخل سازه و به لایه زیرین سقف جلوگیری می‌کنند و در نتیجه سقف را از وجود هر گونه رطوبت و آب حفظ می‌کند.
رطوبت حاصل از بارش برف و باران می‌تواند سقف سازه های شیب دار و یا سقف شینگل را دچار نشست و در نهایت تخریب کند و همینطور بستر مناسبی را برای رشد قارچ و کپک مهیا کند و ظاهری ناخوشایند در خانه به وجود بیاورد. کنترل میزان رطوبت در سقف مهمترین اصل در نگهداری از ساختمان ها است، چرا که رطوبت بزرگترین منشا ایجاد انواع نشت ها و تخریب ها می باشد.
عایق های بخار یا بخاربند ها با جلوگیری از ورود و باقی ماندن بیش از اندازه رطوبت در سقف های شیروانی یا سقف های شیب دار موجب حفظ شدن این سقف ها از رطوبت و نشت بارش باران پس از باریدن خواهد شد.
سقف های شیب دار همچنین به علت چگالی بسیار کمی که دارند، رطوبتی را که در فضای خانه پراکنده است به سمت خود می‌کشد و جذب می‌کنند، از این سقف ها معمولا در نواحی پربارش که میزان رطوبت در آنها بالا است استفاده می‌شود.

بخاربند چیست و چرا استفاده از آن الزامی است؟
برای افزایش طول عمر و ماندگاری سقف های شیروانی یا سقف های شیب دار از بخاربند استفاده می‌کنند. بخاربند به عنوان یک عایق حرارتی فوق العاده رطوبتی که به سمت بالا کشیده می شود را جمع و جذب می کند.
دلیل و علت اصلی اینکه بیشتر ساکنین نواحی پربارش و شرجی از سقف های شیبدار و شیروانی در سازه ها و خانه های خود استفاده می کنند، حفظ این سقف ها از عوامل آسیب زایی همچون تخریب و نشت، به وجود آمدن موجوداتی مانند قارچ و کپک، تغییر رنگ و در نتیجه تغییر شکل ظاهری خانه و سقف و غیره می باشد.
دارندگان اینگونه سقف های باید بدانند همانگونه که رطوبت می‌تواند از بیرون خانه به خانه منتقل شود، در درون نمای داخلی خانه نیز می‌تواند این کار را انجام دهد، در نتیجه وجود بخاربند در سقف های شیبدار و شیروانی شما از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
سقف های شیبدار در فضای درونی خانه می‌توانند رطوبت بسیار زیادی را جذب کنند، پس حتما در اینگونه خانه ها به بخاربند های باکیفیت احتیاج پیدا خواهد شد. در ادامه با بخاربند و مزایای بالای آن بیشتر آشنا خواهیم شد.

بخاربند چیست؟

همانطور که گفته شد بخاربند نوعی عایق است که اصلی ترین و مهمترین وظیفه آن حفظ دیوار ها و سقف ها از ورود و نفوذ رطوبت و گرمای زیاد است.
لایه میانی این عایق از پلی اتیلن تشکیل شده است و دو لایه مهم دیگر به نام پلی استایرن بافته نشده دارد.
وجود پلی اتیلن تنفسی و با کیفیت در این نوع عایق ها باعث تمایز ویژه و به وجود آمدن مزایای بالا در این نوع عایق ها شده است و این عایق ها را در مقایسه با عایق های دیگر همچون عایق های ایزوگام در رده بالاتری قرار داده است.
بخاربند ها استحکام اصلی سازه را افزایش می‌دهند و همچنین باعث خواهند شد تا رطوبت به سمت بالا متمرکز نشود، رو به بالا حرکت نکند و در نتیجه دیوار ها و سقف از خطر نشت و تخریب در اثر رطوبت بالای منطقه یا خانه حفظ شوند.
این نوع عایق ها باعث گردش هوای درونی خانه می‌شوند و سقف های شیروانی و دیوار ها را از هرگونه نم زدگی و رطوبت و در نتیجه رشد قارچ و کپک حفظ می‌کنند.
عملکرد دقیق و اصلی این عایق ها طوری است که به عنوان یک روزنه تهویه هوا بسیار مناسب عمل می‌کند و رطوبت و بخار آب زیاد اضافی جو هوا را از طریق این روزنه خارج می‌کند.

بخاربند چیست؟
امکان تهویه هوا و گردش هوای درون اتاق و خانه، از به وجود آمدن کپک و قارچ روی دیوار ها و سطح سقف جلوگیری می‌کند. سطح رویی بخاربندها جهت هوابندی مناسب و سطح پایینی بخاربند جهت تهویه هوای ساختمان یا خانه به کار برده می‌شود.
عبور هوای گرم یا سرد از ترک های ریز یک ساختمان موجب افزایش میزان شکستگی خواهند شد، بخاربند ها می‌توانند با استفاده از قابلیت ویژه ای به نام لایه های بافته نشده از این اتفاق جلوگیری کنند و مانع ایجاد این شکستگی ها یا گسترش آنها شوند.
تکنولوژی لایه های بافته نشده باعث سبکی بالای این سقف ها و درنتیجه جذب بالای رطوبت و بخار آب شده است.
این عایق ها معمولا زیر سقف های شینگل نصب می‌شوند. نصب راحت و آسان این سقف ها در کنار وزن پایین و سبک، باعث شده تا همواره متقاضیان زیادی برای نصب داشته باشند. نصب یا تعمیر بخاربندها با توجه به مزایای بالای آنها بسیار مقرون به صرفه است.

مزایا و اهمیت استفاده از بخاربند

بخاربندها از مزایای بسیار ویژه ای برخوردار هستند که بسیاری از افراد را مجاب به خرید می‌کنند.

۱- وجود بخاربندها زیر سقف های شینگل و دیوار های خانه یا ساختمان باعث تهویه هوای مناسب خانه در این نواحی می شود‌‌.

۲- به طور معمول از سقف های شیب دار و یا سقف های شیروانی در مناطق پر بارش استفاده می شود، میزان رطوبت در فضای های بسته مانند ساختمان و خانه در این مناطق بسیار بالاست و خانه های موجود در این نواحی به عایق هایی نیاز پیدا می‌کنند که علاوه بر عایق بندی مناسب، فضایی را برای خروج رطوبت و بخار آب موجود در هوا فراهم آورند.
عایق های بخاربند برترین نوع این عایق ها هستند که از تجمع بخار آب و رطوبت بالا در فضای بسته جلوگیری می‌کنند.

۳- هوای شرجی و با رطوبت بالا در خانه ها و ساختمان ها موجب بروز مشکلاتی همچون به وجود آمدن کپک و قارچ روی سقف ها و دیوارها و تخریب و نشت دیوار ها در اثر رطوبت خواهد شد.
بخاربندها به وسیله منافذ و روزنه هایی رطوبت و بخار آب را از خانه خارج می‌کنند و به اصطلاح هوایی تازه به خانه می‌دهند.

مزایا و اهمیت استفاده از بخاربند

۴- عایق های بخاربند نسبت به سایر عایق های خانه بسیار سبک هستند و در ابعاد کوچکتری نیز ساخته می‌شوند.

۵- یکی از دلایل دیگر نصب سریع و راحت بخاربندها است.

۶- عایق بخاربند برخلاف ایزوگام نیازی به شعله جهت اتصال ندارد و به همین دلیل از هزینه نصب مناسبی نیز برخوردار می باشد.

۷- همانطور که گفته شد بخاربندها دارای لایه هایی هستند که به دلیل منافذ ریز، امکان تنفس به دیوار ها و سقف خانه می دهد و از تجمع رطوبت و بخارآب در خانه جلوگیری می‌کند. تبخیر رطوبت از این منافذ و ورود هوای تازه از به وجود آمدن هرگونه پوسیدگی یا باکتری جلوگیری می کند.

دلایل اهمیت استفاده از بخاربند چیست؟

همانطور که گفته شد بخاربندها از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند و ضمن روزآمد بودن، کاربرد های ویژه و منحصر به فردی نیز دارند.
بخاربندها به گونه ای طراحی شده اند که که بتوان از آنها برای انواع مختلف نمای ساختمان نظیر چوب، سایدینگ، کامپوزیت و غیره و همینطور سقف های شیبدار با انواع جنس های متفاوت استفاده کرد.
این عایق ها کیفیت بسیار بالایی دارند و در عین سبک بودن آن می‌تواند این کارایی را در شرایط جوی مختلف نیز حفظ کنند. بخاربندها در واقع نوعی عایق تنفسی برای دیوار ها محسوب می‌شوند و تهویه هوا را به درستی انجام می‌دهند، همچنین از ورود باد، برف، آب حاصل از بارش باران به داخل خانه یا نمای ساختمان به وسیله شکاف ها و درز ها جلوگیری می‌کنند.
این نوع عایق ها از طول عمر بالا و ماندگاری زیادی نیز برخوردار می‌باشند و در صورت نصب صحیح و اصولی این خاصیت خود را به دیوار های خانه و همینطور سقف های شیبدار می‌دهند.

دلایل اهمیت استفاده از بخاربند چیست؟
بخاربندها از پوسیدگی عایق های حرارتی در سقف نیز جلوگیری می‌کنند و باعث ماندگاری بیشتر آنها نیز خواهند شد.
همانطور که گفته شد در بخاربندها از تکنولوژی لایه های بافته نشده استفاده شده است. این لایه ها مانع از عبور انواع هوا از درز ها و شکاف های دیوار و سقف خواهند شد و در نتیجه از بزرگ تر شدن آنها جلوگیری خواهند کرد. بخاربندها همچنین موجب افزایش طول عمر و ماندگاری بالای بدنه ساختمان و سقف های آن خواهد شد.
لازم به ذکر است، بخاربند را می‌توان روی انواع سقف ها و نماهای ساختمان استفاده کرد‌. در کنار تمامی این موارد و ویژگی های منحصر به فرد آن اما بهتر است بدانید که نصب درست و اصولی بخاربند بسیار مهم است و باید توسط افراد متخصص و باتجربه انجام شود.

محل قرار گیری بخار بند

هنگام ساخت و ساز ها از ابزار و مصالح ساختمانی بسیاری استفاده می کنند به دلیل این که حفظ دوام و مقاومت سازه از اهمیت بالایی برخوردار است.
یکی از مصالحی که مهندسین برای ساخت و ساز ها استفاده می کنند، بخاربند می باشد که دلیل اصلی استفاده از آن ها جلوگیری از ورود رطوبت و گرما و به دیوار ها و سقف ساختمان می باشد.
برای ساخت بخاربند ها از یک لایه میانی پلی اتیلن و دو لایه پلی استایرن بافته نشده استفاده می شود تا بخاربند به بهترین شکل ممکن عمل کند.
این محصول مانند ایزوگام ها از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار هستند به همین دلیل کاربرد های فراوانی در صنعت ساختمان سازی مانند سقف الاچیق، سقف شینگل، دیوار های ساختمان، ویلا دارد.
بخاربند ها ویژگی و مزایای خاص خود را دارد به عنوان مثال در مناطق شمالی کشور که آب و هوا به شدن بارانی و مرطوب است استفاده از بخاربند ها بسیار مفید است و ورود شدن بخار آب و رطوبت به داخل ساختمان جلوگیری می کند. استفاده از بخاربند ها برای سقف ها ار پوسیدگی، کپک زدگی و رشد انواع قارچ ها بر روی سقف خودداری می کند.

محل قرار گیری بخار بند
استفاده از بخاربند ها برای ساخت نما های ساختمان های دوجداره مانند نماهای کامپوزیت، سایدینگ، پیش یاخته، سقف های سفالی، فلکسی، فلزی و… از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است به همین دلیل مهندسین در اولین مراحل ساخت یک سازه اقدام به خریداری بخاربند ها می کنند. بخاربند ها به دلیل نحوه تولید خاصی که دارند در مواقع بحرانی به عمل می آیند تا از سازه محافظت کنند.
طول عمر بخاربند ها کاملا بالا است و مدت زمان بالایی در برابر سازه محافظت می کنند. این محصول علاوه بر این که از ورود آب، باران، رطوبت، برف و.‌‌.. جلوگیری می کند به عنوان یک نوع عایق در برابر گرما نیز استفاده می شود به دلیل این که بخاربند ها دارای پشم شیشه هستند و از انتشار آتش یا گرم شدن دیوار و محیط خودداری می کنند.
محل قرار گیری بخاربند ها نسبت به سازه مختلف است اما بیشترین محدوده ای که از بخاربند ها استفاده می شود، زیر سقف های زیرشیروانی می باشد و نحوه عملکرد بخاربند ها در زیر سقف شیروانی به این صورت است که زمانی که هوای بیرون از بخاربند عبور می کند، رطوبت از بیت می رود و یک هوای مطبوع به داخل وارد می شود.
وجود بخاربند به حفظ طول عمر سازه بدنه، سقف و پایه و… تاثیر بسیار بالایی دارد همچنین از بخاربند ها می توان برای هر نوع سقف و سازه ای استفاده کرد اما تنها نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که از بخاربند به مقدار کافی استفاده شود تا سقف و ساختمان در گذر زمان آسیبی نبیند و طول عمر سازه حفظ شود. نصب بخاربند برای انواع سقف ها باید به صورت کاملا اصولی انجام شود تا در گذر زمان مشکلی برای سقف یا بخار بند به وجود نیاید.

نحوه اجرای لایه بخار بند

نحوه اجرای لایه بخاربند برای انواع سطوح ها باید به صورت کاملا تخصصی انجام شود تا لایه بخاربند در هیچ کار آسیبی نبیند.
نصب لایه بخار بند بیشتر برای سطوح های گرم مانند دیوار های خارجی و سقف ها انجام می شود. دلیل این که مهندسین تصمیم به نصب لایه بخاربند می گیرند این است که از بتوان هوای داخلی را کنترل کرد به همین دلیل برای این که نصب لایه بخاربند را به صرفه تر و آسان تر انجام دهند از ورقه پلی اتیلن استفاده می شود تا آسان تر آن را بر روی سطح های بزرگ نصب کنند. ورقه های پلی اتیلن در ضخامت های مختلفی وجود دارند اما بهترین ضخامت برای نصب ورقه پلی اتیلن با ضخامت ۱۵ می باشد به دلیل این که نازک تر هستند و در حین نصب هیچ آسیبی نمی بینند.
نصب ورقه های بخاربند پروسه خاص خود را دارد به همین دلیل باید از متخصصین برای نصب کمک گرفته شود تا ورقه ها به خوبی و به درستی نصب شود. متخصص قبل از نصب ورقه های بخاربند ابتدا محل مورد نظر را زیر سازی می کند تا بتواند لبه ورقه ها را بر روی آن نصب کند تا درز بند های پیوسته پلی اتیلن به خوبی بچسبد. اگر قبل از نصب سطوح زیر ساری نشود با گذر زمان ورقه پوسته پوسته می شود.
اگر لایه های بخاربند به خوبی نشود به عنوان یک عایق حرارتی نیز عمل می کند به همین دلیل هنگام ساخت و ساز ها از مهندسین و استاد کار هایی که در این زمینه مهارت و تجربه های بالایی دارند کمک می گیرند تا بهترین کیفیت را برای سازه به وجود آورند.
پیوسته بودن لایه بخاربند پس از نصب بسیار مهم است به همین دلیل نیروی انسانی هنگام نصب لایه بخاربند توجه بسیاری به پیوسته بودن لایه ها می کنند همچنین هنگام نصب این لایه ها باید محل برخورد لایه با دیوار های بیرونی مانند بالکن، سقف و… باید به طور کامل درزبندی و هم پوشانی شود تا در گذر زمان کیفیت خود را از دست ندهد.

نحوه اجرای لایه بخار بند
یکی دیگر از نقاطی که هنگام نصب لایه ها باید درزبندی شود محل کلید و پریز ها، چراغ های کار شده سقف و دیگر اجزای دیوار ها می باشد تا زمانی که انقباض و انبساط صورت گرفت، لایه بخاربند دچار پارگی و وا رفتگی نشود به همین دلیل وجود متخصص در حین نصب این لایه ها بسیار مهم است. همچنین بهتر است که نصب لایه بخاربند را در فصول گرم سال انجام دهید به دلیل این که در فصل های سرد تعریق در قسمت در های پنجره ساختمان سبب به وجود آمدن کپک زدگی، پوسیدگی و…. می شود به همین دلیل سعی کنید در فصول سرد اقدام به نصب یا تعویض لایه ها نکنید و صبر کنید تا هوا گرم تر شود اما اگر امکان نصب لایه ها در هوای گرم وجود ندارد می توانید اقدام به نصب کنید اما باید تا چند روز تهویه محیط را روشن بگذارید تا رطوبت ها از محیط خارج شود تا نقاطی مانند پنجره ها دچار تعریق نشوند. 
هنگام نصب ورقه های پلی اتیلن زمانی که در قسمت هایی مانند پنجره، در و قسمت هایی که با هوای آزاد ارتباط دارند باید دقت بالایی صورت بگیرد تا محل تلاقی آن ها کاملا محکم شود و لبه آن به سمت داخل برگردانده و به سطوح داخلی متصل شود همچنین نصب ورقه های بخاربند در قسمت هایی که خطر آتش سوزی وجود دارد مانند دودکش و… باید از عایق های حرارتی استفاده شود تا در برابر آتش سوزی مقاوم باشد.
برای نصب بخاربند ها متخصص ابتدا باید نکات لازم را رعایت کند تا از به وجود آمدن صانحه های جبران نا پذیر جلوگیری شود برخی از نکات مهمی که برای نصب ورقه های بخار بند باید رعایت شود شامل:

۱- نصب تهویه و روشن بودن آن تا پایان نصب می باشد.

۲- وسایل آتش نشانی به صورت آماده در اختیار فرد قرار بگیرد تا در صورت لزوم از آن استفاده کند.

۳- متخصص وسایل ایمنی مانند دستکش، ماسک، عینک و.‌‌.. را داشته باشد تا هنگام کار از آسیب دیدن چشم و دست و‌… خودداری شود.

۴- وجود آب تمیز و مایع شوینده بسیار مهم است به دلیل این که مواد لایه بخاربند تحت هیچ شرایطی نباید با پوست فرد برخورد کند و در صورت برخورد مواد به پوست سریعا محل را با آب و صابون مورد شستشو قرار دهد.

۵- استفاده از ماسک بسیار مهم است و فرد باید از ماسک های مخصوص استفاده کند تا از وارد شدن بخار و… به داخل مجرای بینی فرد خودداری شود.

قیمت لایه بخار بند

برای اطلاع از قیمت اصلی لایه بخاربند بهتر است که به مرکز های تخصصی مراجعه کنید تا برای خریداری بهترین لایه ها را برای محیط مورد نظر خود خرید کند.
هنگام خرید لایه بخاربند  بهتر است که به مجموعه های معتبر مراجعه کنید تا لایه ای که خریداری می کنید اصل باشد به دلیل این که با وجود مرکز های مختلف ممکن است لایه های تقلبی خریداری کنید.
خرید لایه های مناسب برای پوشش دادن دیوار، سقف و… بسیار مهم است به همین دلیل از افرادی که در این زمینه تخصص و اطلاعات بالایی دارند نیز می توانید کمک بگیرید.

قیمت لایه بخار بند
نرخ قیمت لایه بخاربند نسبت به نرخ روز محاسبه می شود و قیمت ها ممکن است روز به روز با یک دیگر تفاوت داشته باشند. لایه ها در جنس های مختلفی تولید شده اند که قیمت هر جنس با یک دیگر متفاوت است و می توانید با مقدار بودجه خود بهترین لایه را خریداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *