
سقف های شیروانی ، یکی از بهترین و کارآمدترین سازههای سقفی هستند، که ساخت آنها از گذشته، تا کنون ادامه دارد. این سقف ها، نوعی از طراحی سقفی هستند، که به وسیلهی قوس ها یا بخش های منحنی، ایجاد می شوند و از شیب ملایمی برخوردارند.
سقف شیروانی به دلیل کاربردهای مهم و ویژگیهای منحصر به فردشان ، به صورت گسترده مورد استفاده قرار گرفته اند.
در ادامه، به برخی از مزایا و ویژگی های سقف شیروانی در فشم ، اشاره خواهیم کرد.
۱- جلوگیری از تجمع آب
یکی از مهمترین ویژگیهای سقفهای شیروانی، جلوگیری از تجمع آب، پس از بارش است. طراحی عالی و اصولی این سقفها، آب را به قسمت خارجی انتقال میدهد و از تجمع آنها جلوگیری میکند. این سبک طراحی همچنین، از باقی ماندن رطوبت و تخریب زودهنگام سقف، پیشگیری خواهد کرد.
۲- به وجود آوردن فضایی دیگر
یکی از مزیتهای فوق العاده سقف های شیروانی، افزایش ارتفاع داخلی خانه است. این ساختار سقفی، باعث ایجاد فضاهای بزرگتر و بازتر در داخل ساختمان میشود. بسیاری از افراد، از این فضا ها برای ساخت اتاقک، انباری، گلخانه و … استفاده می کنند.
۳- طراحی زیبا و ساده
سقفهای شیروانی، معمولاً دارای تزیینات و طراحیهای بسیار زیبا و ساده هستند. به همین علت، در کنار هم قرار گرفتن این سازه های سقفی در شهر ها و محله های مختلف، چشم اندازی فوق العاده از آن ها ایجاد خواهد کرد. تزیینات معمولی، ساده و خاص این سقفها، سبب محبوبیت و شهرت آنها نزد بسیار از افراد شده است.
۴- استفاده در معماری تاریخی
همانطور که گفته شد، ساخت و استفاده از سقف های شیروانی، از گذشته رایج بوده است. در سال های اخیر، سقفهای شیروانی به عنوان یکی از ویژگیهای معماری تاریخی در ساختمان های قدیمی و تاریخی به کار میروند. این ساختارها اغلب به عنوان بخشی از طراحی معماری زیبا و جلب نظر استفاده میشوند و جلوه ای جذاب در آن به وجود می آورند.
۵- نصب آسان
سقف های شیروانی برخلاف سایر سقف ها، به آسانی نصب میشوند و مورد استفاده قرار میگیرند. نصب این سقفها در کوتاهترین زمان ممکن و با صرف هزینههای مقرون به صرفه، امکانپذیر است.
سقف های شیروانی ، به دلیل کاربردهای مهم و ویژگی های منحصر به فردشان ، به صورت گسترده مورد استفاده قرار گرفته اند. از آنجایی که بسیاری از نواحی ایران، پربارش و مرطوب هستند، ساخت سقفهای شیروانی در کشور ما، یکی از فعالیتهای مهم و اساسی به شمار میرود.
شهر فشم، یکی از شهرهای بسیار زیبا و با آب و هوای عالی در کشور ایران است. میزان بارش در این شهر بسیار زیاد است و به همین علت، میزان ساخت و استفاده از سقفهای شیروانی، بسیار بالا رفته است.
سقف های شیروانی در شهر فشم ، چشم اندازی زیبا از این شهر ایجاد کره اند و سبب استفاده حداکثری از آنها شده اند. ساخت سقف های شیروانی در این شهر به بهترین شکل ممکن و با استفاده از امکانات پیشرفته و به روز حال حاضر جهان، انجام میشود.
اجرای خرپا در فشم
ساخت سازه های سقفهای شیروانی در شهر فشم، با اجرای خرپا، آغاز میشود و ادامه پیدا می کند. خرپا، یک نوع ساختار سقفی مثلثی شکل یا مستطیلی است، که برای نصب آسان سقف های شیروانی به کار میرود و اغلب از میله ها و پروفیل های بسیار نازک ساخته می شود.
این سازه، در بیشتر موارد از جنس فولاد و یا چوب های ضد آب است و توانایی بسیار بالایی برای حمل انواع بار یا وزن را دارد. ساخت خرپا در کوتاهترین زمان ممکن امکانپذیر است و از مراحل نصب آسانی برخوردار است.
در ادامه به برخی از مراحل ساخت خرپا برای سقفهای شیروانی در فشم، اشاره خواهیم کرد.
۱- طراحی سازه
نخستین مرحله ساخت خرپا در شهر فشم، طراحی سازه مورد نظر است. برای این کار ابتدا، یک مهندس یا معمار متخصص باید طرح سقف خرپا را به صورت دقیق و کامل، طراحی کند. توجه داشته باشید که این طرح باید شامل ابعاد مناسب، شکل استاندارد، میزان شیب سقف، تعداد سازه ها، نوع قوسهای احتمالی و اجزای ساختاری دیگر باشد.
طراحی تمامی سازه های سقفی در شهر فشم، به بهترین شکل و زیر نظر مهندسان باتجربه انجام میشود.
۲- مهندسی و محاسبات
بعد از طراحی، مهندسین باید محاسبات دقیقی را برای اجرای کامل سقف های خرپا انجام دهند. این محاسبات شامل مواد ساختاری مورد نیاز برای ساخت خرپا، تعداد و اندازه قوسها، تعداد و نوع پایهها و اتصالات و همچنین میزان وزن سقف میشود.
این مرحله از ساخت سازههای سقفی خرپا، بسیار حائز اهمیت است و باید با دقت و دانش کافی انجام شود.
۳- تهیه مواد ساختاری مورد نیاز
بعد از انجام محاسبات، مواد ساختاری مورد نیاز برای ساخت سقف خرپا باید به صورت کامل، تهیه شوند. این مواد معمولاً شامل چوب ها، فلزات و مواد مشابه هستند.
به یاد داشته باشید باید که برای ساخت خرپا، حتماً از مواد ساختاری با کیفیت و متناسب با آب و هوای منطقه استفاده کنید تا سازی سقفی از دوام و ماندگاری بسیار بالایی برخوردار شود.
۴- اجرای ساختار اصلی
پس از تهیه مواد ساختاری مورد نیاز، به اجرای ساختار اصلی خرپا، بپردازید. این ساختار باید محکم باشد و از دوام و پایداری استاندارد، برخوردار باشد تا بتواند در برابر عوامل جوی و محیطی مقاومت خوبی از خود نشان دهد. در اجرای ساختار اصلی خرپا در شهر فشم، دقت و مهارت کافی را به کار ببرید.
۵- ایجاد پوشش سقف
بعد از اجرای ساختار اصلی و خرپا، پوشش سقف که معمولا از جنس چوب، بامبو یا فولاد است، باید نصب شود. اگرچه نصب پوشش سقفی پس از ساخت خرپا بسیار آسان انجام می شود، اما توجه داشته باشید که نصب آن ها، باید توسط نیروهای با استعداد و با تجربه و در زمانی کافی انجام شود.
۶- تزیینات
در مرحله آخر و پس از ایجاد پوشش های سقفی، نوبت به تزئینات سازه خواهد رسید. تزیینات و نقوش هنری معمولاً روی سقف خرپا اعمال میشوند. این تزیینات معمولاً به صورت دستی با استفاده از رنگها یا نقاشیهای خاص انجام میشوند و جلوه ای زیبا از سازه های سقفی ایجاد شده، به وجود میآورند.
به عنوان یک ساختار مهم و اساسی برای سقف های شیروانی موجود روی خانه های شهر قشم ، باید بدانید که اجرای خرپا نیاز به مهارت و دقت کافی دارد. همچنین، از نظر معماری و طراحی، سقف خرپا یکی از ویژگیهای ممیز و زیبایی در ساختمانهای ایرانی، محسوب میشود.با انتخاب سقف شیبدار در لواسان، نه تنها به زیبایی ویلا میافزایید، بلکه از مزایای بینظیر آن مانند عایقبندی عالی و مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی منطقه بهرهمند خواهید شد.
مقالات مرتبط
اجرای نما و لمبه دور ویلا
اجرای نما و لمبه دور ویلا، یکی از مراحل مهم در ساخت و تزئین یک ویلا یا خانه مسکونی در شهر فشم به شمار میرود. این مرحله از ساخت سازه های سقفی شیروانی، نیازمند برنامهریزی دقیق و مهارتهای متخصصانه است و باید به صورت اصولی انجام شود.
در ادامه، به برخی از مراحل کلی اجرای نما و لمبه دور ویلا، اشاره خواهیم کرد.
۱- طراحی و برنامهریزی اصولی
برای اجرای نما و لمبه دور ویلا در شهر فشم، ابتدا نیاز به طراحی دقیق نما و لمبه دور ویلا دارید. این طراحی باید با اندازهگیری دقیق ساختمان انجام شود و با محیط اطراف تطابق داشته باشد.
همچنین، میبایست از نظر استایل و طراحی با سلیقه مالک و محیط ساختمان هماهنگ باشد تا بتوان به بهترین ننایج دست یافت.
۲- برگزیدن مواد مناسب
پس از طراحی، مواد مناسب ساختاری برای نما و لمبه دور ویلا باید انتخاب شوند. این مواد میتوانند شامل فولاد، سنگ، چوب، PVC و مواد دیگر باشند.
البته توجه داشته باشید انتخاب مواد باید با توجه به اقلیم محل ساخت و شرایط آب و هوایی منطقه انجام شود، در نتیجه برای شهرهای پربارش همچون شهر فشم، از مواد ضد آب و با کیفیت استفاده کنید.
۳- ایجاد ساختار اصلی نما و لمبه
ساختار اصلی نما و لمبه، باید به دقت و با استفاده از مهارتهای تخصصی ساخته شود. این مرحله شامل اجرای دیوارها، پنجرهها، درها، سقف و دیگر اجزای مرتبط با نما و لمبه دور میشود.
۴- نصب و اجرای مواد مورد نیاز
مواد سازه های سقفی انتخاب شده، باید با دقت و مهارت کافی نصب شوند. نصب و اجرای این مواد شامل نصب آجر یا سنگ بر روی دیوارها، نصب پنجرهها و درها، و نصب هر نوع مواد دکوراتیو و تزئینی دیگر است.
۵- تزئین و تکمیل نما و لمبه
در این مرحله، نما و لمبه دور ویلا تزئین میشوند. این مرحله شامل پوششهای دیواری، رنگآمیزی، نصب نمایشگرهای چشمگیر، نصب نورپردازی و دکوراسیون نهایی میشود.
۶- تست و بررسی سازه های ساخته شده
پس از اجرای کامل نما و لمبه دور، تست و بررسیهای لازم برای اطمینان از کیفیت کار و عدم وجود مشکلات انجام دهید و در صورت وجود نداشتن هیچگونه مشکل، کار را به کاربران تحویل دهید یا خودتان از آن ها استفاده کنید.
ساخت سقفهای شیروانی در فشم باید با توجه به انتخاب مواد با کیفیت، اجرای دقیق مراحل ساخت و توجه به جزئیات طراحی و تزئینات انجام شود. رعایت نکات گفته شده، می تواند به دستیابی به نتیجه ای زیبا و ماندگار در نما و لمبه دور ویلا کمک کند. همچنین، همکاری با متخصصین معماری و ساختمانی با تجربه نیز بسیار مفید خواهد بود.